Ursa glaswol

Ursa minerale glaswol
Twijfel je nog of je minerale glaswol van Ursa wilt aanschaffen voor jouw isolatieklus? Misschien dat dit artikel je overtuigd. Wij zijn namelijk niet voor niets een samenwerking aangegaan met Ursa.

Twijfel je nog of je minerale glaswol van Ursa wilt aanschaffen voor jouw isolatieklus? Misschien dat dit artikel je overtuigd. Wij zijn namelijk niet voor niets een samenwerking aangegaan met Ursa.

Ursa is een vooraanstaande producent van minerale wol en het bedrijf biedt een uitgebreid scala aan thermische en akoestische isolatieproducten voor duurzame isolatieoplossingen. Met een toonaangevende positie op de Europese isolatiemarkt is Ursa het merk bij uitstek voor bedrijven én particulieren die op zoek zijn naar kwalitatieve isolatieproducten.

Lees verder!

6 voordelen van Ursa glaswol

1. Glaswol heeft een hoge isolatiewaarde

De hoge isolatiewaarde van glaswol zorgt voor veel thermisch comfort. Glaswol heeft een van de hoogste thermische isolatiewaardes van alle isolerende producten. Het materiaal voorkomt temperatuurverschillen in de geïsoleerde ruimte, wat ervoor zorgt dat het binnen in de winter warm blijft en in de zomer niet te heet wordt. Dit betekent dat je in koude weersomstandigheden de verwarming gerust lager kunt zetten.

2. Bespaar op je energierekening

Door het gebruik van minerale glaswol als isolatiemateriaal kun je flink besparen op je energierekening en bijdragen aan een beter milieu. Door de hoge thermische prestaties van de glaswol hoef je minder te stoken en bespaar je geld. Bovendien verdien je de kosten van het isolatiemateriaal binnen een aantal jaar terug.


3. Glaswol is heel brandveilig

Wat betreft brandveiligheid is de minerale wol van Ursa zeer veilig, met de hoogst mogelijke Euroklasse A1-classificatie. Dit komt doordat minerale glaswol niet onderhevig is aan factoren van buitenaf waardoor het materiaal niet verandert bij extreem hoge temperaturen. Het isolatiemateriaal is van nature onbrandbaar, verspreidt geen vlammen, ontwikkelt bijna geen rook en veroorzaakt geen brandende druppels.


4. Isoleren tegen geluid met glaswol

Minerale glaswol verbetert ook het akoestische comfort in een ruimte. Als je bijvoorbeeld naast een drukke weg, spoorwegovergang of vliegveld woont, zul je veel minder geluidsoverlast ondervinden door te kiezen voor geluidsisolatie met Ursa glaswol. Minerale wol dempt ook geluiden van aangrenzende ruimtes, zoals het feestje van je bovenbuurman.


5. Glaswol is milieuvriendelijk

Door te kiezen voor minerale glaswol, maak je een duurzame en milieuvriendelijke keuze op meerdere vlakken. De thermische voordelen zorgen voor een lager energieverbruik en minder CO2-uitstoot. Bovendien is minerale wol gemaakt van gerecycleerde en onuitputtelijke materialen.

Het materiaal heeft ook een hoge opbrengst: één kubieke meter grondstof kan worden omgezet in 150 kubieke meter minerale glaswol, wat genoeg is voor drie vrijstaande huizen. Door de comprimeerbaarheid is er minder transport nodig voor het vervoeren van minerale wol.

Onderzoek heeft aangetoond dat minerale glaswol zelfs na 55 jaar nog steeds hoge thermische prestaties levert, waardoor het een duurzame keuze is voor woningisolatie. Na gebruik kan het isolatiemateriaal ook worden gerecycled om nieuwe minerale wol te maken, wat bijdraagt aan een circulaire economie.


 6. Ursa is een veilige keuze

Diverse studies hebben de veiligheid van Ursa's minerale wol bevestigd. Bovendien is het materiaal veilig om aan te raken zonder beschermende kleding. Toch raden wij nog steeds aan om handschoenen te dragen tijdens de installatie, omdat sommige mensen gevoelig zijn voor het isolatiemateriaal.

Wat kan je isoleren met Ursa glaswol?

Met glaswol kan je verschillende toepassingen isoleren, zoals je dak, kruipruimte, binnenmuren of je spouwmuren en gevel.

Vooral je zolder isoleren met glaswol is een veel voorkomende klus die redelijk gemakkelijk zelf is uit te voeren. Omdat dit echt een Hauster-klus is hebben wij een uitgebreid stappenplan, volledige klusvideo en gedetailleerde foto’s hoe je een schuin dak moet isoleren met glaswol.

BEKIJK HIER DE KLUS


Uitgelichte producten van Ursa

Ursa Hometec 35 glaswolrol – Rd 4.55 – 120x16cm


De Ursa Hometect 35 is uitstekend beoordeeld door onze klanten. Veel gehoorde reacties zijn ‘uitstekende prijs/kwaliteitverhouding’ en ‘altijd gedacht dat glaswol heel erg jeukte maar deze glaswol valt reuze mee, het is stevig en het kan tegen trekken en duwen zonder het wol kapot gaat.’

De Ursa Terra Hometec 35 biedt een combinatie van zachte en stevige glaswol in de vorm van een rol, waardoor het geschikt is voor thermische, akoestische en brandveilige isolatie. Dit materiaal is geliefd onder zowel professionals als doe-het-zelf klussers vanwege de verminderde stof- en irritatievorming tijdens installatie.

Met een breedte van 120 cm is de Ursa Hometec een handzame glaswoldeken die perfect is voor het isoleren tussen de gordingen van daken. De lichte vezelstructuur van dit materiaal draagt bij aan het vullen van gaten en hoeken in de constructie.

BEKIJK PRODUCT

Ursa Terra glaswolplaat – Rd 4.05 - 135x60x15cm

De Ursa Terra Ursacoustic is een halfharde glaswolplaat die geschikt is voor thermische, akoestische en brandveilige isolatie. Dit materiaal is geliefd onder zowel professionals als doe-het-zelf klussers vanwege de verminderde stof- en irritatievorming tijdens installatie.

Met een breedte van 600 mm is deze handzame glaswolplaat geschikt voor zowel houtskeletbouw als metalstudbouw. De vormvaste vezelstructuur maakt de Ursacoustic bijzonder geschikt voor dakisolatie, wandisolatie en plafondisolatie.

De Rd-waarde van deze plaat varieert afhankelijk van de dikte (45-150mm): hoe dikker de plaat, hoe hoger de Rd-waarde.

BEKIJK PRODUCT

Ursa glaswolrol met spijkerflens – Rd 4.5 - 400x60x18cm

De Ursa glaswolrol met spijkerflens biedt zachte en stevige glaswol voor thermische, akoestische en brandveilige isolatie. Dit materiaal is geliefd onder zowel professionals als doe-het-zelf klussers vanwege de verminderde stof- en irritatievorming tijdens installatie.

Deze glaswolrol is al afgewerkt met een dampremmende aluminiumfolie en is voorzien van spijkerflensen aan de zijkanten om de rol gemakkelijk aan te kunnen brengen. Handig toch?

BEKIJK PRODUCT

Bestel direct Ursa glaswol 

Als het gaat om het isoleren van je huis, is het kiezen van de juiste isolatiemateriaal van cruciaal belang. En Ursa glaswol is een van de beste opties op de markt. Niet alleen is het duurzaam en milieuvriendelijk, maar het biedt ook uitstekende isolatiewaarden en geluidsisolatie. Dit betekent dat je energiebesparingen kunt realiseren en het comfort in je huis kunt verbeteren.

Door te kiezen voor Ursa glaswol, maak je een slimme investering in de toekomst van je huis. Je kunt geld besparen op je energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan een schonere, duurzamere wereld!

BEKIJK ALLE URSA GLASWOL

Veelgestelde vragen over Ursa glaswol

Is Ursa glaswol in verschillende maten verkrijgbaar?

Ja zeker! Ursa glaswol is in verschillende afmetingen en diktes en in zowel rollen als platen verkrijgbaar. In onze shop kan je gemakkelijk filteren op jouw gewenste maat.

Kan Ursa glaswol tegen vocht?

Minerale glaswol houdt geen vocht vast en is daardoor ook goed bestand tegen schimmels en bacteriën. Mits je de glaswol op de juiste manier plaatst met de juiste folies. Wil je daar meer over weten check dan ook deze video

Welke glaswol heb je nodig?

Wij verkopen verschillende diktes glaswol met verschillende Rd-waardes. Ook is de Ursa glaswol verkrijgbaar in zowel rollen als in platen. Welke je precies nodig hebt is afhankelijk van jouw situatie en wensen. Je kan onze keuzehulp starten om hierachter te komen.

Wat is Ursa glaswol?

Ursa glaswol is een isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van gerecycled glas. Het is een duurzame en milieuvriendelijke optie voor het isoleren van woningen en gebouwen.

Hoe wordt Ursa glaswol geproduceerd?

Ursa glaswol wordt geproduceerd door het smelten van gerecycled glas en het vervolgens te spinnen tot fijne glasvezels. Deze vezels worden vervolgens samengeperst tot de gewenste dikte en dichtheid om isolatiematten te vormen.

Hoe lang gaat Ursa glaswolisolatie mee?

Ursa glaswolisolatie gaat lang mee en kan wel meer dan 50 jaar meegaan als het op de juiste manier wordt geïnstalleerd en onderhouden.

Is Ursa glaswol veilig?

Ja, Ursa glaswol is veilig te gebruiken. Het materiaal is niet giftig en voldoet aan de strenge Europese normen voor brandveiligheid en luchtkwaliteit.

Hulp nodig bij het kiezen van de beste materialen voor jouw huis?

Vul jouw situatie in en wij helpen je met de beste klus én het berekenen van de materialen. Jij hoeft alleen nog maar te bestellen en je kan direct aan de slag!

Jouw Huis
Samen kiezen we welke materialen passen bij jouw huis en situatie
Jouw afmetingen
We helpen je met het berekenen van het oppervlakte dat je gaat isoleren
Jouw kluspakket
We zorgen dat je precies weet welke materialen je nodig hebt

Wees als eerste op de hoogte van de nieuwste klussen, aanbiedingen en klustips. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!