Hoe moet je gipsplaten afwerken met een vuller en finisher?

Hoe moet je gipsplaten afwerken met een vuller en finisher?
Hoe werk je gipsplaten af en welke vullers en/of finisher heb je nodig? We leggen het uit in deze video.

  Shop je gipsbenodigdheden

RK-naden

Ga je schroefgaten van RK-platen vullen? Dan is de alles-in-één pastavuller het meest ideaal. Deze kant-en-klare pastavuller en finisher hoef je niet meer aan te maken met water. Dus altijd een goede mengverhouding en geen gedoe. Je vult de gaten met een gipsmes.

De naden kan je even vullen met acrylaatkit en je bent klaar!

Droogtijd

Als je meerdere lagen aan moet brengen houd dan rekening met een droogtijd van minimaal 24 uur. Heb je een klein oppervlak en wil je meerdere lagen achter elkaar doen? Kies dan voor de B45 poedervuller. Deze heeft namelijk maar een droogtijd van 45 minuten.

AK-naden

De AK-naden vul je altijd in meerdere stappen. Je begint met het plaatsen van een band. Wij gebruiken hiervoor de zelfklevende band, want die is wel het makkelijkst. De tweede stap is het vullen van de AK-naden. Dit doe je of met de kant-en-klare pastavuller en finisher. Of met de B45.

Droogtijd

Welke je kiest is afhankelijk van hoe snel je wilt werken. De kant-en-klare pastavuller en finisher heeft een droogtijd van minimaal 24 uur. Dat betekent dat je tussen de lagen eventjes moet wachten. De B45 heeft een droogtijd van 45 minuten. Dus de tweede laag die kan je sneller doen.

Als je de AK-naad goed gevuld hebt, dan is het tijd om de finisher aan te brengen. Dat kan dus wederom met de alles-in-één pastavuller en finisher. Of met de kant-en-klare finisher. Het vullen van de AK-naden doe je ook met een gipsmes of met een spackmes. Het voordeel van een spackmes is dat je iets strakkere lijnen kan trekken.

Wil je nou precies weten hoe je dit doet? Kijk dan onze klusvideo over het isoleren van je schuine dak en afwerken met gips

 

Bestel gipsplaten en benodigdheden

Bestel direct je gipsplaten. Wij bieden gipsplaten in verschillende lengtes en afwerkingen, zoals een ronde kant (RK) of afgeschuinde kant (AK). En met onze fillers en finishers werk je de voegen en schroefgaten naadloos af.

Bestel direct

Wees als eerste op de hoogte van de nieuwste klussen, aanbiedingen en klustips. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!