Hoe moet je PIR platen bevestigen?

Hoe moet je PIR platen bevestigen?
Er zijn 2 manieren om PIR-platen te bevestigen tegen je schuine dak: de schroefmethode en de klem & fixeermethode. In deze video vertellen we er meer over.

De schroefmethode

De schroefmethode is geschikt wanneer je dakbeschot niet helemaal recht loopt. Lijmen tegen een onregelmatig dakbeschot is namelijk niet zo praktisch.

Om PIR-platen tegen je dakbeschot te bevestigen, plaats je de PIR-platen direct tegen het dakbeschot en zorg er ook voor dat ze onderling goed aansluiten. Gebruik schroeven en een boormachine om de platen vast te zetten. Je kan eventueel ook gebruik maken van rachelwerk of ventilatielatten, en daarop de PIR-platen bevestigen. 

 

Klem & fixeermethode

Dit is onze favoriete methode. Je klemt de PIR-platen tegen je dakbeschot met wiggen en purt vervolgens rondom af. Zo hoef je niet te schroeven in je dakbeschot en ben je minder pur nodig omdat je alleen de randen rondom dicht purt. 

Dit kan natuurlijk alleen als je de PIR-platen daadwerkelijk kan klemmen tussen je gordingen. Is de gordingen afstand groter dan 1,30 meter? Verlijm dan de platen direct tegen je dakbeschot met montagepur.

Bestel je isolatiemateriaal

Bestel nu je isolatiemateriaal en krijg alles voor de klus in één keer thuisbezorgd. Begin vandaag nog met isoleren en besparen!

Naar de shop

Hulp nodig bij het kiezen van de beste materialen voor jouw huis?

Ontdek eenvoudig de beste isolatiematerialen voor jouw dak.

Bereken snel de benodigde hoeveelheden met jouw afmetingen.

Isoleer gemakkelijk met ons stappenplan en geniet van een comfortabel huis én lagere energierekening.

Start de keuzehulp

Wees als eerste op de hoogte van de nieuwste klussen, aanbiedingen en klustips. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!