Welke soorten dakdoorvoeren zijn er?

Welke soorten dakdoorvoeren zijn er?
Heb je nieuwe overkapping of veranda gemaakt? Dan moet je ook zorgen dat het regenwater wordt afgevoerd door een dakdoorvoer. Daar vertellen we je meer over in deze video.

 

Een dakdoorvoer is een essentieel onderdeel van een dakconstructie. Het zorgt voor een waterdichte aansluiting tussen het dak en de doorvoer van bijvoorbeeld ventilatiekanalen, schoorstenen of dakramen. Een goed geïnstalleerde dakdoorvoer voorkomt lekkages en zorgt voor een optimale ventilatie en functionaliteit van het dak.

 

Je regenwater afvoeren kan met een horizontale uitloop of met een verticale uitloop.

Horizontale uitloop plaats je aan de zijkant van je dak door je dakrand heen. Dit wordt voornamelijk gebruikt bij overkappingen waarbij er geen overstek is. Verkrijgbaar in diverse maten, maar met de 6 bij 8 cm variant is eigenlijk genoeg voor alle overkappingen en veranda's tot 30 a 40 m2.

Tip: houd een aandrukroller en EPDM kit bij de de hand om de dakdoorvoer waterdicht te plaatsen.


De verticale dakdoorvoer plaats je verticaal door je dak heen. Je maakt een insparing in je dak en je EPDM en het water loopt aan de onderkant er weer uit. Deze variant met een doorsnee van 7 cm is geschikt voor daken tussen de 30 en 40 m2.

Bestel je EPDM & gereedschap

Bestel direct je EPDM op maat en al je gereedschappen bij ons en je krijgt het in één keer thuisbezorgd.

Ga naar de shop