Wat is een daktrim en welke soorten zijn er?

Wat is een daktrim en welke soorten zijn er?
In deze video vertellen we je alles over de daktrim! Wat is dat nou precies en welke verschillende soorten zijn er? Kijk mee.

Een daktrim wordt ook wel dakrandprofiel genoemd en gebruik je voor het water- en luchtdicht afsluiten van je dak. Maar het is niet alleen functioneel het zorgt ook voor een mooie afwerking.

Er zijn 2 soorten:

  1. De kraaltrim, deze heeft een mooie ronde sierlijke afwerking
  2. Standaard daktrim, dit is een moderne rechte daktrim

Om ze te monteren heb je een koppelprofiel nodig om de stukken onderling te verbinden, kit voor een waterdichte afsluiting, daktrimschroeven om ze te bevestigen en een verbindingsstukje.

Plaats je de trim boven op de EPDM? Zorg dan dat je schroeven hebt met een rubberen afdichting dan weet je zeker dat het waterdicht is.

Het verbinden doe je met koppelstukjes. Voor de kraal trim en standaard trim heb je bijbehorende koppelstukjes.

Tip: Bij grote overkappingen worden ook vaak de hogere trimmen gebruikt en bij kleinere schuurtjes de kleinere.

Solo daktrimmen zijn speciaal voor EPDM en zijn voorzien van een rubberen afdichting, hierdoor heb je geen kit nodig en ben je toch verzekerd van een waterdichte afwerking. Deze wordt standaard geleverd met de juiste schroeven, afdichtplaatjes voor aan de bovenzijde en koppelstukjes om ze onderling aan elkaar te verbinden.

Je hebt ook binnen- en buitenhoeken voor alle daktrimmen, deze verbind je aan de rechte daktrimmen met de verbindingsstukjes.

Zowel de kraal trim als de rechte trim zijn er in verschillende hoogtes:

  • Kraal trim gemiddeld: 26 tot 45 mm
  • Standaard trim gemiddeld: 45 tot 60 mm

Bestel je daktrim

Een daktrim kopen? We hebben veel keuze in onze shop, uit zowel kraal daktrimmen en rechte daktrimmen, en de speciale Solo-daktrimmen voor EPDM.

Ga naar de shop