Welke lijm gebruik je voor het lijmen van EPDM?

Welke lijm gebruik je voor het lijmen van EPDM?
Ga je een overkapping of veranda bedekken met EPDM? Dan heb je ook lijm nodig. Maar welke precies? We leggen het uit in deze video.


Welke lijmen zijn er allemaal voor EPDM?

 

Dakvlaklijm

De EPDM dakvlaklijm wordt gebruikt voor de enkelzijdige verlijming van de EPDM op het platte dak. Deze gebruik je dus voor de grote oppervlaktes. Je prikt gaatjes in het blik en loopt heen en weer over het dak. Zo krijg je een gelijke verdeling. 

Deze EPDM-lijm is één van de weinige EPDM-lijmsoorten die je gewoon 'uit kan lopen' en niet moet uitrollen. En dus ook maar eenzijdig in plaats van tweezijdig hoeft aan te brengen. Scheelt super veel tijd en een stuk minder lijm!

Bestel direct

Tip: Om je dak te verlijmen moet het droog zijn en boven de 5 graden.

Contactlijm

De contactlijm gebruik je voor de opstaande dakranden en het laatste stuk van je dakbeschot. Deze lijm breng je tweezijdig aan en moet je altijd aandrukken met een aandrukroller. Je kan dit doen met een spuitbuis of met een vloeibare lijm en een vachtroller.

Bestel direct 

EPDM-kit

Voor dakdoorvoeren en aansluitstukken gebruik je EPDM kit. De EPDM-kit is speciaal geschikt voor het waterdicht verlijmen van alle naden en hoeken, kant-en-klare hoeken, doorvoeren en andere accessoires. De kit zorgt dus én voor verlijming én voor een waterdichte afsluiting.

Bestel direct

Bestel je EPDM & gereedschap

Bestel direct je EPDM op maat en al je gereedschappen bij ons en je krijgt het in één keer thuisbezorgd.

Ga naar de shop

Wees als eerste op de hoogte van de nieuwste klussen, aanbiedingen en klustips. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!