Welk gereedschap heb je nodig voor EPDM?

Welk gereedschap heb je nodig voor EPDM?
Bij het aanbrengen van EPDM op je dak heb je een aantal gereedschappen nodig. We leggen je kort uit welke tools je precies nodig hebt.


Bij het aanbrengen van EPDM op je dak zijn specifieke gereedschappen essentieel om een goede afwerking en duurzaamheid te garanderen. Hieronder worden vijf veelgebruikte EPDM gereedschappen besproken.

De gereedschappen die je nodig hebt bij het aanbrengen van EPDM op je dak:

  • Aandrukroller
  • Eenarmige knikroller voor de hoeken
  • Mes of EPDM-schaar
  • EPDM-pen
  • Roller met beugel

Shop nu je EPDM gereedschap

1. Aandrukroller

De aandrukroller wordt gebruikt om luchtbellen en oneffenheden te verwijderen tijdens het aanbrengen van de EPDM op het dakoppervlak. Door stevig over het materiaal te rollen, zorgt de aandrukroller voor een goede hechting en minimaliseert het het risico op bobbels.

2. De eenarmige knikroller

De eenarmige knikroller voor de hoeken is speciaal ontworpen om de EPDM in de hoeken van het dak te kunnen verwerken. Met de knikroller kunnen scherpe bochten en hoeken worden gemaakt, zodat het rubbermateriaal strak omhoog kan worden gebracht.

3. De EPDM-schaar 

De EPDM-schaar is een handgereedschap dat wordt gebruikt om het EPDM rubber op maat te knippen. Met scherpe, gekartelde snijranden zorgt de schaar voor nauwkeurige en nette snedes, wat vooral belangrijk is bij het werken met EPDM op maat.

4. De EPDM-pen

De EPDM-pen wordt gebruikt om markeringen te maken op het EPDM-materiaal voor snij- en bevestigingsdoeleinden. De pen heeft een dunne punt die zichtbare, maar niet-permanente lijnen trekt op het rubber, waardoor nauwkeurigheid en precisie bij het snijden en plaatsen worden gegarandeerd.

5. Roller met beugel

Tot slot wordt de roller met beugel gebruikt om de EPDM-lijm stevig aan te drukken op de dakranden. De beugel zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling tijdens het rollen, wat helpt om de lijm goed te verdelen.

Bestel direct je EPDM-gereedschap!

Bestel je EPDM & gereedschap

Bestel direct je EPDM op maat en al je gereedschappen bij ons en je krijgt het in één keer thuisbezorgd.

Ga naar de shop