Met welk duurzaam materiaal kan je isoleren?

Met welk duurzaam materiaal kan je isoleren?
In deze video vertellen we je over Isovlas. Dit 100% natuurlijke isolatiemateriaal is een duurzame keuze, maar heeft daarnaast nog extra voordelen. Isovlas is gemaakt van vlas, een bijproduct van linnen en daardoor volledig bio-based en duurzaam. Het is zacht materiaal dat niet jeukt. Dus fijn in de verwerking.

 


 

Voordeel 1: bovengemiddeld warmte dempend effect

Met Isovlas krijg je een nog lagere energierekening dan met andere isolatiematerialen, omdat Isovlas je huis tot wel 5 graden koeler houdt in de zomer. En wel 3 graden warmer in de winter. Dit komt door een bovengemiddeld warmte dempend effect. Oftewel het duurt langer voordat de warmte door de isolatie heen komt.

Voordeel 2: vochtregulerend isolatiemateriaal

Isovlas kan tot wel drie keer zijn eigen gewicht in vocht opnemen en geeft dit pas weer af, wanneer dat kan. Zo kan je Isovlas dus ook gebruiken in uitzonderlijke situaties, zeker in combinatie met een klimaatfolie.

Uitzonderlijke situaties

  • Plat dak isoleren van binnenuit
  • Schuin dak isoleren terwijl je niet weet of er al isolatie aanwezig is
  • Een badkamer isoleren

Isovlas & folie

In principe heb je met Isovlas geen folie nodig wanneer je in een 'normale' situatie gaat isoleren. Maar het kan wel handig zijn, omdat een folie niet alleen je constructie en isolatiemateriaal beschermt maar ook tocht voorkomt. 

Ontdek Isovlas

Geïnteresseerd in Isovlas? Bekijk hier alle natuurlijke isolatiematerialen van vlas en begin met het echt verduurzamen van je huis.

Bestel Isovlas

Hulp nodig bij het kiezen van de beste materialen voor jouw huis?

Vul jouw situatie in en wij helpen je met de beste klus én het berekenen van de materialen. Jij hoeft alleen nog maar te bestellen en je kan direct aan de slag!

Jouw Huis
Samen kiezen we welke materialen passen bij jouw huis en situatie
Jouw afmetingen
We helpen je met het berekenen van het oppervlakte dat je gaat isoleren
Jouw kluspakket
We zorgen dat je precies weet welke materialen je nodig hebt

Wees als eerste op de hoogte van de nieuwste klussen, aanbiedingen en klustips. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!