Klimaatfolie: wat is het en wanneer heb je het nodig?

Klimaatfolie: wat is het en wanneer heb je het nodig?
Wanneer je gaat isoleren moet je ook de juiste folie kiezen. Een van de folies die je kunt gebruiken is klimaatfolie. Deze wordt ook wel active folie, zelfregulerende folie of een varia folie genoemd. Maar wat is het nou precies en wanneer gebruik je het?

 

 

De klimaatfolie zorgt ervoor dat in de zomer, wanneer warme lucht van buiten naar binnen stroomt. De folie open is. En doordat die folie open is, kan lucht, vochtige lucht, vanuit je constructie naar binnen toe. De constructie droogt dus.

In de winter, wanneer het binnen warm is en buiten koud, is de luchtstroom andersom. Je wilt dan voorkomen dat vocht vanuit je huis in je constructie kan, dus dan is de folie dicht. Een slimme jongen dus.

Wanneer gebruik je deze folie? 

  • Bij platte daken. 
  • Bij schuine daken, waarvan je niet zeker weet of er al folie/isolatie in je dak aanwezig is.

Je kan in de meeste gevallen een normale dampremmende folie gebruiken. Maar het voordeel van die klimaatfolie is dat je altijd zeker weet dat je een goede bescherming hebt van je isolatie en van je dakconstructie.

Als je aan de slag gaat met klimaatfolie is het belangrijk dat hij goed kan ademen. Dus zorg ervoor dat je tussen de isolatiefolie en de afwerking, bijvoorbeeld gipsplaten, een spouwtje hebt van 2 centimeter. Dit kan bijvoorbeeld je rachelwerk zijn. Hoe je dit doet? Laten we zien in de video isoleren van je platte dak.

Succes met de klus! 

 

Klimaatfolie kopen?

Bestel je klimaatfolie en ga aan de slag met isolatie! Maak je huis duurzamer en begin direct met besparen.

Shop klimaatfolie

Hulp nodig bij het kiezen van de beste materialen voor jouw huis?

Vul jouw situatie in en wij helpen je met de beste klus én het berekenen van de materialen. Jij hoeft alleen nog maar te bestellen en je kan direct aan de slag!

Jouw Huis
Samen kiezen we welke materialen passen bij jouw huis en situatie
Jouw afmetingen
We helpen je met het berekenen van het oppervlakte dat je gaat isoleren
Jouw kluspakket
We zorgen dat je precies weet welke materialen je nodig hebt

Wees als eerste op de hoogte van de nieuwste klussen, aanbiedingen en klustips. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!