Isolatieplaten versus isolatierollen

Isolatieplaten versus isolatierollen
De meeste minerale wollen, zoals glaswol, steenwol of Isovlas worden gemaakt in platen of rollen. Maar wanneer gebruik je nou wat? We vertellen het in deze video!

Glaswolrollen

Glaswolrollen, ook wel dekens genoemd, zijn een veelzijdige keuze voor isolatie, die naadloos passen tussen balken in je dak of vloer. Hun flexibiliteit maakt ze tot een uitstekende optie, omdat ze makkelijk lastige hoekjes opvullen en bijvoorbeeld een  onregelmatig dakbeschot bedekken. 

Of je nu je zolder, vloer of een houten frame constructie isoleert, de aanpasbaarheid van glaswol rollen zorgt voor een perfecte oplossing.

Glaswolplaten

Isolatiemateriaal in de vorm van glaswolplaten biedt een uitstekende oplossing voor specifieke isolatiebehoeften. Vooral in scheidingswanden en spouwmuren komen deze platen volledig tot hun recht.

Hun stevigere structuur en vormvastheid maken ze uitermate geschikt om strak gestapeld te worden, wat resulteert in een naadloze isolatielaag die geen ruimte laat voor warmtelekken.

Bij projecten waar een gelijkmatige, compacte isolatielaag vereist is, zijn glaswolplaten de perfecte keuze. Of het nu gaat om geluidsisolatie in een kantooromgeving of het behouden van een optimale binnentemperatuur in een woning, de veelzijdigheid van glaswolplaten zorgt voor een duurzame en doeltreffende isolatieoplossing.

Hoe kies je?

Kies vooral de vorm en materiaal die het beste past bij jouw klus en waarmee je een goede isolatiewaarde kan halen. Bijvoorbeeld minimaal Rd 4 voor je dak. Maar houd ook rekening met afmetingen die handig zijn voor jouw klus. Denk bijvoorbeeld aan een 60 centimeter rol of een 120 centimeter rol.

Lang niet alle materialen zijn verkrijgbaar op rol. Denk hierbij aan harde isolatieplaten zoals PIR of het stevige en natuurlijke isolatievlas.

Glaswol

Bij glaswol kiezen wij meestal voor rollen, omdat we hier over het algemeen minder snijverlies mee hebben. Maar in onze platte dak klus hebben we wel gekozen voor platen omdat we die mooi tegen het platte dak konden aanschuiven. 

Nog even een tip voor als je de materialen op maat gaat maken. Gebruik altijd goede scherpe gereedschappen. Bij glaswol bijvoorbeeld een scherp isolatiemes.

 

Glaswol kopen?

Wil je glaswol kopen? Bekijk het uitgebreide assortiment in onze shop!

Ga naar de shop

Hulp nodig bij het kiezen van de beste materialen voor jouw huis?

Vul jouw situatie in en wij helpen je met de beste klus én het berekenen van de materialen. Jij hoeft alleen nog maar te bestellen en je kan direct aan de slag!

Jouw Huis
Samen kiezen we welke materialen passen bij jouw huis en situatie
Jouw afmetingen
We helpen je met het berekenen van het oppervlakte dat je gaat isoleren
Jouw kluspakket
We zorgen dat je precies weet welke materialen je nodig hebt

Wees als eerste op de hoogte van de nieuwste klussen, aanbiedingen en klustips. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!